Ми дуже вболіваємо за те, щоб кожне ваше чаювання було кайфовим. Наш чай з усіх сил старається бути для вас найсмачнішим, та все ж, потребує трохи вашої уваги, поваги і допомоги.
Ми знаємо, як вам набридло читати всіляких занудних розумників - повірте, ми й самі втомилися закочувати очі від різних “душніл”. Ми також знаємо, що ви й самі все знаєте і вмієте - заварити чай, як би, справа не складна: насипав, залив, випив… Але є нюанс - вода. Про неї і піде мова.
Отже, перед вами елітний чай. Якщо досі ні - вам терміново треба до крамниці Teahouse.
Отже, перед вами елітний чай - вже напевне. Тепер треба цей чай правильно заварити. Давайте почнемо з дозувань, щоб і не слабко, і не гірко, а в самий раз. Класична “порція” - 1 грам чаю на 100мл води - ця кількість буде ідеальною як для китайської церемонії та заварювання проливами, так і для домашнього заварювання в чайнику (британський метод). Втім, пропорція може змінюватись в залежності від сорту чаю, але ми подбали про те, щоб ви не заплуталися: в описі до кожного чаю вказане ідеальне дозування.
Далі - найважливіша, але найзанудніша частина цього тексту, але обіцяємо - ми коротко та швидко.
Вода. Неправильна вода для заварювання чаю може його вбити: замість неперевершеного смаку та аромату ви отримаєте щось незрозуміле. Коли ви не приділяєте увагу воді для чаю, десь в Китаї, чи Японії, чи Індії сильно плаче один маленький китаєць, чи японець, чи… Ну, ви зрозуміли. Заварювання чаю - це, по суті, екстракція його смаку, аромату та корисних речовин; чим краща вода, тим краще відбуватиметься процес екстракції, тим більше прекрасного подарує вам чай. Тому, до води ставимося дуже уважно:
Фуууух - ви це витримали! Залишилося зовсім трохи)
Воду обрали, чай в долонях зігріли… А яка температура для заварювання чаю має бути? У вас - 36.6, у води - в залежності від виду та сорту чаю, яким ви збираєтесь смакувати. На жаль, неправильна температура заварювання, буде такою ж фатальною для смаку чаю, як неправильна вода.
Узагальнені стандарти виглядають так:
Ми розуміємо, що тримати в памʼяті всі ці цифри - вже занадто, тому, робимо це за вас. Всю необхідну інформацію про температуру та час заварювання ми залишили в описі до кожного чаю, щоб вам залишилося лише засипати, залити, випити та кайфонути)
Як обрати воду для чаю - 2 варіант
Ми дуже вболіваємо за те, щоб ви пили лише найкращий чай. Кожне чаювання - суцільний кайф і насолода, кожний ковток - як витвір мистецтва природи особисто для вас.
Однак, є суттєвий нюанс - вода для заварювання чаю. Елітний чай потребує правильної води, інакше - вся його елітність зникне. Ані смаку, ані аромату, ані розуміння, на що витратили гроші; замість світлого улуну чи ароматного дарджилінгу - розчарування.
На щастя, команда Teahouse стоїть на варті ваших смакових насолод: зараз швиденько розповімо вам, як обрати правильну воду для заварювання пуеру, чи для заварювання цзинь цзюнь мею, чи для заварювання будь-якого іншого чаю із нашого асортименту.
Скільки треба чаю для заварювання ідеального напою? Золотий стандарт для будь-якого способу - як китайської церемонії і заварювання проливами, так і для британського методу (заварювання чаю у чайничку) - 1 грам чаю на 100мл води. Втім, пропорція може змінюватись в залежності від сорту чаю. Ми подбали про те, щоб ви не заплуталися: в описі до кожного чаю у нашій он-лайн крамниці вказане ідеальне дозування.
Секретний лайфхак для ближчого знайомства з вашим елітним чаєм: зігрійте дрібку, яку плануєте заварювати, у долонях - так чай “активується” і почне віддавати свій прекрасний аромат. Також не забудьте прогріти посуд для заварювання та пиття - щоб на повну насолодитися чайним запахом.
Отже, перед вами елітний чай. Якщо досі ні - вам терміново треба до крамниці Teahouse.
Отже, перед вами елітний чай - вже напевне. Як обрати правильну воду для заварювання чаю? Обіцяємо швидко вам розкрити всі “водяні” секрети.
Яка температура для заварювання чаю? У вас має бути 36.6, у води - в залежності від виду та сорту чаю, яким ви збираєтесь смакувати. На жаль, неправильна температура заварювання, буде такою ж фатальною для смаку чаю, як неправильна вода.
Узагальнені стандарти виглядають так:
Ми розуміємо, що тримати в памʼяті всі ці цифри - вже занадто, тому, робимо це за вас. Всю необхідну інформацію про температуру та час заварювання ми залишили в описі до кожного чаю, щоб вам залишилося лише засипати, залити, випити та кайфонути)