Viber

Telegram

Зв'язатись з нами
Сховати
Контакти
Підтримка у месенджерах
380676302110
пн-пт 9:00-17:30
Магазини
Як обрати воду для чаю

Як обрати воду для чаю

Ми дуже вболіваємо за те, щоб кожне ваше чаювання було кайфовим. Наш чай з усіх сил старається бути для вас найсмачнішим, та все ж, потребує трохи вашої уваги, поваги і допомоги.

Ми знаємо, як вам набридло читати всіляких занудних розумників - повірте, ми й самі втомилися закочувати очі від різних “душніл”. Ми також знаємо, що ви й самі все знаєте і вмієте - заварити чай, як би, справа не складна: насипав, залив, випив… Але є нюанс - вода. Про неї і піде мова.

Отже, перед вами елітний чай. Якщо досі ні - вам терміново треба до крамниці Teahouse.

Отже, перед вами елітний чай - вже напевне. Тепер треба цей чай правильно заварити. Давайте почнемо з дозувань, щоб і не слабко, і не гірко, а в самий раз. Класична “порція” - 1 грам чаю на 100мл води - ця кількість буде ідеальною як для китайської церемонії та заварювання проливами, так і для домашнього заварювання в чайнику (британський метод). Втім, пропорція може змінюватись в залежності від сорту чаю, але ми подбали про те, щоб ви не заплуталися: в описі до кожного чаю вказане ідеальне дозування.

Далі - найважливіша, але найзанудніша частина цього тексту, але обіцяємо - ми коротко та швидко.

Вода. Неправильна вода для заварювання чаю може його вбити: замість неперевершеного смаку та аромату ви отримаєте щось незрозуміле. Коли ви не приділяєте увагу воді для чаю, десь в Китаї, чи Японії, чи Індії сильно плаче один маленький китаєць, чи японець, чи… Ну, ви зрозуміли. Заварювання чаю - це, по суті, екстракція його смаку, аромату та корисних речовин; чим краща вода, тим краще відбуватиметься процес екстракції, тим більше прекрасного подарує вам чай. Тому, до води ставимося дуже уважно:

  • вода з-під крану - годиться лише для миття посуду. Заварювати чай у трубопровідній воді категорично погано: хлорка та інші реагенти, які додають для очищення та дезінфекції такої води, знищують не тільки мікробів, а й смак вашого чаю. “Цікавий” присмак металу та іржі в чашці коштовного улуна вас також, напевне, не порадує, тож, закривайте кран, він нам сьогодні не знадобиться. Кипʼятити цю воду, до речі, також не варіант.
  • мінеральна вода - якщо вам подобається солоний смак, ми радимо обирати певні сорти чаю, де солоний присмак задуманий природою - наприклад, зелений Тайпін Хоукуй. Високий вміст органічних сполук в мінеральній воді буде сперечатися зі смаком чаю - а ви ж не для того свій елітний пуер купляли, щоб спаплюжити його мінералкою. Втім, професіонали, які здатні визначати хімічний склад води, рівень Ph та мінералізації, можуть балансувати в цій області: деяким сортам чаю пасуватиме вода більш насичена мінералами, а іншим - навпаки. Та у домашньому чаюванні краще не експериментувати.
  • бутильована вода - начебто звучить надійно, але з нею також варто бути уважними: природна чи штучна мінералізація повертають нас до попереднього пункту. Якщо ж у вас є пляшка очищеної, не мінеральної води - така підійде. Нарешті)
  • фільтрована вода - ось де Святий Грааль будь-якого чаювання. Без зайвих домішок, з нейтральним смаком, така вода ідеально підійде для заварювання чаю. Точніше, для заварювання найсмачнішого чаю у вашому житті.
  • тала вода - також прекрасний варіант для заварювання дарджилінгу, улуну, лапсангу, ґьокуро - ну просто будь-чого, що можна заварити.
  • дистильована вода - давайте не будемо нервувати та перебільшувати: занадто очищена вода також не підійде для чаювання. Вона порушить смакові властивості чаю, знизить його ароматику - знову ніякого кайфу.
  • вода з природних джерел - дуже радіємо, якщо ви маєте особисте джерело водички, але без належної фільтрації, знову ж таки, ця вода може виявитись занадто мінералізованою. Корисно для людей - шкідливо для чаю.

Фуууух - ви це витримали! Залишилося зовсім трохи)

Воду обрали, чай в долонях зігріли… А яка температура для заварювання чаю має бути? У вас - 36.6, у води - в залежності від виду та сорту чаю, яким ви збираєтесь смакувати. На жаль, неправильна температура заварювання, буде такою ж фатальною для смаку чаю, як неправильна вода.

Узагальнені стандарти виглядають так:

  • для чорного чаю обираємо воду, нагріту до 98-100 (с)
  • заварюємо китайський зелений чай водою 77-82 (с)
  • для зелених японських чаїв вода має бути від 60 (с), але залежно від сорту
  • температура заварювання улуну - 85-90 (с)
  • білі чаї люблять теплу воду, тож, не вище 80 (с), але залежно від сорту.

Ми розуміємо, що тримати в памʼяті всі ці цифри - вже занадто, тому, робимо це за вас. Всю необхідну інформацію про температуру та час заварювання ми залишили в описі до кожного чаю, щоб вам залишилося лише засипати, залити, випити та кайфонути)

Як обрати воду для чаю - 2 варіант

Ми дуже вболіваємо за те, щоб ви пили лише найкращий чай. Кожне чаювання - суцільний кайф і насолода, кожний ковток - як витвір мистецтва природи особисто для вас.

Однак, є суттєвий нюанс - вода для заварювання чаю. Елітний чай потребує правильної води, інакше - вся його елітність зникне. Ані смаку, ані аромату, ані розуміння, на що витратили гроші; замість світлого улуну чи ароматного дарджилінгу - розчарування.

На щастя, команда Teahouse стоїть на варті ваших смакових насолод: зараз швиденько розповімо вам, як обрати правильну воду для заварювання пуеру, чи для заварювання цзинь цзюнь мею, чи для заварювання будь-якого іншого чаю із нашого асортименту.

Скільки треба чаю для заварювання ідеального напою? Золотий стандарт для будь-якого способу - як китайської церемонії і заварювання проливами, так і для британського методу (заварювання чаю у чайничку) - 1 грам чаю на 100мл води. Втім, пропорція може змінюватись в залежності від сорту чаю. Ми подбали про те, щоб ви не заплуталися: в описі до кожного чаю у нашій он-лайн крамниці вказане ідеальне дозування.

Секретний лайфхак для ближчого знайомства з вашим елітним чаєм: зігрійте дрібку, яку плануєте заварювати, у долонях - так чай “активується” і почне віддавати свій прекрасний аромат. Також не забудьте прогріти посуд для заварювання та пиття - щоб на повну насолодитися чайним запахом.

Отже, перед вами елітний чай. Якщо досі ні - вам терміново треба до крамниці Teahouse.

Отже, перед вами елітний чай - вже напевне. Як обрати правильну воду для заварювання чаю? Обіцяємо швидко вам розкрити всі “водяні” секрети.

  • вода з-під крану не підійде для чаювання. Хімічні речовини для знезараження та очищення такої води, хлор, домішки металу та іржі з труб - все це спаплюжить навіть найкоштовніший чай, і ви не відчуєте різниці між пакетованим заводським чаєм, та елітними сортами дахунпао, асаму чи улуну зі старих кущів.
  • мінеральна вода також не годиться для заварювання чаю. Органічні сполуки надають воді солоний присмак, який перекриє тонкий смак напою. Якщо вам подобається приємна солонуватість, радимо обрати певний сорт чаю, а не мінералки. Наприклад, зелений Тайпін Хоукуй.
  • бутильована вода може підійти, але уважно з етикеткою: якщо у пляшці мінеральна чи мінералізована вода - дивіться попередній пункт, якщо ж перед вами очищена вода - ви на вірному шляху.
  • фільтрована вода ідеально підходить для заварювання елітного чаю. Вона має правильну ступінь очистки від різних домішків, а також збалансований нейтральний смак, який не спаплюжить, а, навпаки, розкриє коштовні смакоароматичні властивості вашого чаю. Ми радимо використовувати для очищення вугільні фільтри - саме вугіллям фільтрують воду для чаю китайські майстри.
  • тала вода також прекрасний варіант для смачного чаювання.
  • дистильована вода - це вже перебір. Занадто сильно очищена вода не дасть чаю розкритися в повну силу; його смак та аромат будуть пласкими та нецікавими.
  • вода з природніх джерел підійде лише у разі, якщо ви повністю впевнені в її задовільному мінеральному складі.

Яка температура для заварювання чаю? У вас має бути 36.6, у води - в залежності від виду та сорту чаю, яким ви збираєтесь смакувати. На жаль, неправильна температура заварювання, буде такою ж фатальною для смаку чаю, як неправильна вода.

Узагальнені стандарти виглядають так:

  • для чорного чаю обираємо воду, нагріту до 98-100 (с)
  • заварюємо китайський зелений чай водою 77-82 (с)
  • для зелених японських чаїв вода має бути від 60 (с), але залежно від сорту
  • температура заварювання улуну - 85-90 (с)
  • білі чаї люблять теплу воду, тож, не вище 80 (с), але залежно від сорту.

Ми розуміємо, що тримати в памʼяті всі ці цифри - вже занадто, тому, робимо це за вас. Всю необхідну інформацію про температуру та час заварювання ми залишили в описі до кожного чаю, щоб вам залишилося лише засипати, залити, випити та кайфонути)

Як заварювати
Асортимент
Рекламная кампания 1
23
Подарункові сертифікати
23