Зазвичай, щоб втамувати спрагу, зігрітися в холоди, до тістечка, і бо просто звикли - на сніданок, чи в перерві на роботі, чи після вечері. Пʼємо, щоби пити.
Так само можна було б сказати про їжу: ми їмо щоб вижити, бо їжа дає нам енергію, бо їсти - це буденно. Але ж для підтримки базових функцій в нашому тілі було б достатньо харчуватися пельменями - та ми ставимося до прийому їжі з набагато більшою увагою. Ми додаємо в раціон фрукти й овочі, слідкуємо за балансом жирів і вуглеводів, рахуємо та споживаємо певну норму білку. Ми не купуємо продукти сумнівної якості чи у підозрілих продавців, які не викликають у нас довіру. Ба більше - їжа може бути мистецтвом: ми ходимо в ресторани як в музеї, тішимо свої смакові рецептори високою кухнею, отримуємо естетичну насолоду від цікавої подачі. Ми купуємо делікатеси, бо вони роблять наше життя прекраснішим - устриці та камамбер ну точно не потрібні нам для виживання. Класна їжа - це зізнання у коханні самим собі; якісно, правильно, збалансовано та смачно харчуватися - це про те, наскільки ми оцінюємо себе, наскільки важливі ми для себе. А ми, на хвилиночку, настільки для себе важливі, що звикли обирати фермерське мʼясо замість “паперової” ковбаси, правда ж?
І ось тут виникає логічне питання: як в раціоні з куркою - тією, що без антибіотиків і гормонів - може бути присутній поганий чай? Як в корзині з органічною спаржею може опинитися перший ліпший напій в пакетиках, де замість чаю - чайний пил та мікропластик? Чому нам так важливо обирати найліпші круасани в місті, і так не важливо, який чай ми будемо пити з цими божественими круасанами?
Ми, на щастя, навіть до води ставимося уважно, і не пʼємо те, що ллється з-під крану; ми обираємо фільтровану воду і перевірену воду в пляшках. А рука, тим часом, так і тягнеться до яскравої пачки з реклами про індійських принцес.
Отже, навіщо пити якісний чай?
Бо гарний чай вміє зігрівати не тільки тіло, а й нашу душу. Ви й самі, можливо, помічали, як горнятко чаю робить все навкруги більш затишним, “ламповим”, домашнім? Просто не надавали цьому значення. Філософія Teahouse вчить обирати і пити чай свідомо - та це не про зарозумілість, а про те, щоб ви отримали від чаю втричі більше насолоди. Повірте, ваш улюблений ранковий круасан стане ще крутішим, якщо в парі з ним буде не “якийсь чорний” чай, а червоний Цзинь Дзюнь Мей.
Якісний чай - це завжди про користь, і цілий набір здорових “функцій”. Амінокислоти, антиоксиданти, вітаміни, мінерали, поліфеноли - натуральні, відібрані самою природою сполуки і комплекси речовин, що роблять нас здоровими, красивими, молодими, витривалими та енергійними. Чай містить кофеїн, але навіть він тут “правильний”: збалансований L-теаніном, чайний кофеїн - теїн - працює повільно, лагідно та довго, без енергетичних скачків. І це поки L-теанін, навпаки, розслабляє нерви та знижує рівень стресу та тривожності.
Наше тіло - храм, і під нашим контролем все, чому ми дозволяємо потрапити в цей храм. Якісна їжа, якісний чай, якісні думки - простий секрет того, як зробити своє життя реально кращим. Дозвольте собі не вживати те, що не приносить вашому храму ані користі, ані насолоди - лишень вливається та виливається; дозвольте чаю подарувати вам нові фарби для вашої реальності - і чай дивуватиме вас ще безліч разів.